By Published On: juli 2nd, 20171,5 min read

Jeg hat oppgradert min lille gamle Hubsan-drone, til en ny og flott DJI Mavic Pro og har vært ute og testet litt i skogen. Resultatet ser du nederst på denne siden, en kort liten video av fossefall i Nordli.

Sisselfossen er en fantastisk, 100 meter høy foss som støper ut i Sanddøldalen i Nord-Trøndelag, Norge. Sisselfossen ligger langs vei 74 mellom Formofoss og Sandvika, i Lierne.

Ifølge legenden fikk Sisselfossen navnet fra en samisk jente som heter Sissel, som ble forelsket i en bondegutt. Et forhold som ikke ble akseptert av ikke-samiske folk eller bønder på den tiden. Jeg ren fortvilelse hun kastet seg nedover fossen.

Du kan sannsynligvis se denne store og kraftige fossen fra en avstand når du kjører på fv. 74, men dette er virkelig en foss du bør utforske.

Stien ned til bunnen av fossen kan være litt bratt og kronglete på slutten, men om du kommer deg helt ned, så kan du svømme ved bunnen av fossen Sisselfossen.

For å komme til Sisselfossen tar du av fv 74 på Skjelbred til fv. 341 mot Ågård, og videre innover en bomvei. Fra rasteplassen i enden av veien går det merket sti innover til Båsdalen.  Inne i Båsdalen kan du på tidligsommeren oppleve et mangfold av flotte orkideer. Ønsker du å ha med guide og lære mer om orkideer og om plassen, kan du ta kontakt med Arnstein Kirste.

Følger du stien videre kommer du ned til Sisselfossen, eller opp til Brynan, på toppen av fossen. Herfra er det mektig utsikt over Sandøladalen.

Fra parkeringsplassen og til bunnen av fossen tar turen omtrent en time i et lavt tempo.

Merkede stier til Sisselfossen starter ved parkeringen. Fin fottur ca 40 minutter hver vei hvor en kan oppleve en av Nord-Europas største canyon.

 

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Hvis du likte det du nettop lese, kan du utforske de andre artiklene nedenfor: