By Published On: januar 4th, 20161,8 min read

Det begynner allerede å bli mange der ute, men jeg slenger meg på bølgen med årets første anbefaling. Making a murderer er Netflix’s første originale krim fra virkeligheten og den er virkelig bra. Den kritikerroste dokumentarserien minner veldig mye om podcast-fenomenet Serial som gikk sine runder forrige vinter (sesong nummer 2 er ute nå) og den er like engasjerende. TV-serien strekker seg over 10 episoder, og hver episode varer omlag 60 minutter. Det bør være nok for en ny runde med solid «binge-watching».

Dokumentarprosjektet ble startet av Laura Ricciardi og Moira Demoser i 2005, og de har brukt hele 10 år på å fullfører sitt utvalgt av de nesten 700 timene med opptak som de sitter på. Handlingen er primært vektet mot Steven Averys sjokkerende møte med det amerikanske rettsvesenet, og om hvorvidt Avery er uskyldig dømt to ganger. Serien gir også innblikk i oppsiktsvekkende svakheter i det amerikanske rettsvesenet.

Making a murderer har blitt godt mottatt av anmeldere, og har foruten sammenlignen med podcasten Serial også mange likheter med HBO-dokumentaren The Jinx. Lenika Cruz i magasinet The Atlantic skriver at serien faktisk kan overgå sine forgjengere og Paul Tassi hos Forbes skriver bl.a. om hvorfor serien er det viktigste Netflix har sendt.

Det er et helt utrolig antall vrier og vendinger i denne historien, det føles som det burde være fiksjon, uttaler Lisa Nishimura, dokumentarredaktør i Netflix, i en pressemelding.

Som nevnt, florerer det av anbefalinger og mennesker som diskuterer serien på nettet. Buzzfeed er blant nettstedene som har gått skikkelig inn i selve dokumentaren og skrevet 12 Burning Questions About “Making A Murderer” Answered. Og nå kaster fansen av dokumentar-fenomenet seg inn i saken med egne teorier om hvem som er gjerningsmannen. Nettsamfunnet Reddit, kan bl.a. tilby følgende teorier i sub-tråder til Making a Murderer-diskusjonen:

 

Del denne historien, velg plattform!