By Published On: september 22nd, 20222,4 min read

Den pågående lærerstreiken handler ikke bare om lønn, men om rammene lærere jobber innenfor, om politisk styring, anerkjennelse og om hva kunnskap er. Den handler om våre barns fremtid. At de skal ha en god og kompetent skole, med kvalifiserte lærere.

Frafallet av lærere i norsk skole er stort og rekruttering til læreryrket vanskelig. Så vanskelig at 40 000 med lærerutdanning ikke jobber i skolen, at søkertallene til lærerutdanningene synker for tredje år på rad og at ca. 16 400 undervisningsårsverk i norsk skole (nesten 1 av 5 lærere) mangler godkjent lærerutdanning.

For å kunne rekruttere og beholde lærerutdannede og gode lærere i skolen, er lønn et viktig virkemiddel. For selv om noen mener at læreryrket er et kall, tviler jeg på at noen velger læreryrket på grunn av veldedighet.

Denne streiken er et direkte resultat av en elendig skolepolitikk. Stadig flere oppgaver legges på oss lærerne. Arbeidshverdagen føles som et grenseløst samfunnsoppdrag, uten anerkjennelse og nok ressurser til å løse oppdraget. Som mange andre lærere, kjenner jeg meg sliten og demotivert, av regulering og den lave statusen som hører til læreryrket

Et veiskille

Ikke misforstå meg nå. Jeg jobber som medielærer i videregående skole og det kan til tider være magisk å jobbe i et klasserom. Gløden en lærer opplever når elevene mestrer sine utfordringer og verdsettelsen man føler når en sammen med elevene kommer seg gjennom både utdannelse og dannelse, tror jeg mange yrker vil få vansker med å matche. Relasjonene jeg har fått bygge gjennom 12 år i klasserommet, har gjort læreryrket både givende og meningsfullt.

Jeg føler likevel at 12 år er nok. Denne streiken og den øredøvende stillheten fra de ansvarlige politikerne, har virkelig fremhevet hvorfor jeg nå ønsker meg bort. Det virker for øvrig heller ikke som om KS er så interessert i å beholde meg heller, når de viser null interesse i å møte min organisasjon i forhandlinger. Det er på tide med en endring.

Åpen jobbsøknad

Kjenner du noen som trenger ny arbeidskapasitet i sitt firma eller har du noen andre gode tip? Jeg ønsker å flagge at jeg jakter etter nye jobbmuligheter, med en åpen jobbsøknad og litt uhøytidelig egenpromotering.

Jeg er en kreativ og visuell historieforteller, med stor arbeidskapasitet og bred mediekompetanse. Med en master i film fra universitetet i Edinburgh, har jeg jobbet mye med formidling og medieproduksjon, som medielærer i videregående skole og som selvstendig næringsdrivende.

Yrkeslivet har gitt meg både hands on erfaring og undervisningskompetanse innen felt som entreprenørskap, markedsføring, profilering og omdømmebygging. Jeg anser meg selv som en kompetent mediedesigner, med stor teknologisk interesse og kapasitet til å videreutvikle mine ferdigheter.

Høres dette interessant må du gjerne ta kontakt.

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Hvis du likte det du nettop lese, kan du utforske de andre artiklene nedenfor: