By Published On: mai 10th, 20150,8 min read

Det var både spennende og interessant å høre Edward Snowden snakke om overvåking og pårengende (spion) programmer, på Nordiske Mediedager i Bergen.

Under samtalen mellom Snowden og Runa Sandvik, mente bl.a. Snowden at forskning viser at slike overvåking og pårengende (spion) programmer ikke stopper terrorisme. Og han kom også med et lite spark til de som argumenterer med at «hvis du ikke har noe å skjule, har du ingenting å frykte», eller «jeg bryr meg ikke om de ser på meg fordi jeg har ingenting å skjule.» Hvor han mener det er det samme som å si «jeg bryr meg ikke om ytringsfrihet, fordi jeg har ingenting å si.»

Snowden mener «dette er et dypt illiberal konsept og noe som vi har en forpliktelse til å motstå.» (Du kan lese hele samtalen mellom Snowden og Runa Sandvik, her: http://bit.ly/snowden_nmd15 eller se den på YouTube: https://youtu.be/QnnrosfspPg)

snowden

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Hvis du likte det du nettop lese, kan du utforske de andre artiklene nedenfor: