By Published On: februar 11th, 20215,8 min read

Jeg har i flere år prøvd å følge rådene om å være en smart økonomisk forbruker, som bytter bank, forsikringsselskap og strømleverandør relativt ofte. Lavere priser, bonuser og andre frynsegoder har vært avgjørende faktorer. Men siden februar 2019, har jeg ikke vurdert å bytte strømselskap lenger.

Men før du leser videre og vurderer det slik at du også bør bli Tibber-strømkunde, så er det en fordel både for meg og deg, om du benytter deg av denne linken!

I stedet for å bruke enorme summer på markedsføring eller hyre inn irriterende telefonselgere ønsker Tibber heller å gi en premie til alle som er så fornøyd med Tibber at de anbefaler det videre til andre.

Derfor får vi begge 500 kr i bonus. Bonusen er i praksis et gavekort du kan bruke på utstyr i Tibber-store, som kan gjøre at hjemmet bruker smartere og mindre strøm. Bra for deg, bra for de du verver og bra for planeten. I tillegg gir Tibber deg oversikt over eget strømforbruk, full transparens i priser og det beste verktøyet for å styre strøm i hjemmet – alt samlet i en app. 

Strømavtalen som matcher fremtid

I lang tid har dinosaurene i energibransjen sendt deg kryptiske strømregninger, levert skitten strøm og lurt deg inn i dårlige avtaler. Hva om vi skrotet alt som er urettferdig og irriterende i en bransje som så åpenbart sitter fast i fortiden? Hva om vi i stedet startet et strømselskap for nåtiden, som også bryr seg om fremtiden vår? Det er nettopp det Tibber har gjort. Et strømselskapet som faktisk bryr seg.

Det fungerer omtrent på denne måten. Tibber er Norges første heldigitale strømselskap og har som en av få leverandører i markedet, null fortjeneste på strømprisen. Gjennom smart teknologi fungerer Tibber som en slags forhandler for deg, som handler strøm for deg der den til enhver tid er billigst (følger spotpris fra Nord Pool + maks 1 øre per kWt som utelukkende går til å dekke avgifter og lovpålagte elsertifikater). Prisen ser du i Tibbers egen app og den varierer fra time til time. Alt dette skjer uten at du trenger å forholde deg til det.

Du betaler kun 39 kr per måned utover strømprisen. Dette gir deg tilgang til det råeste av teknologi, analyser og mye mer for at du kan få en lavere strømregning. Jeg har faktisk sett at flere sier de har spart nærmere 10.000kr i året på å bytte til Tibber, på selve strømmen.

Prosessen med å bli kunde er ekstremt enkelt, man registrerer seg med navn og adresse, og i de fleste tilfeller finner den målepunktet ditt. Tibber fikser alt med oppsigelsen, det tar mellom 10 og 14 dager før du faktisk er kunde og betaler for strømmen igjennom Tibber. Du kan selvsagt velge e-faktura.

Grønnere strøm og analyse i appen

Strøm med opprinnelse fra fornybare produsenter er en selvfølge. Den grønneste strømmen er derimot den du ikke bruker. Derfor jobber Tibber hver dag med å gi deg innsikt og verktøy i appen for å kunne senke forbruket. Hver kilowatt teller og utgjør en forskjell!

Forbruksdata oppdateres daglig i appen. Du får god oversikt og innsiktsfulle analyser, slik at du gjennom smarte analyser, enkelt kan ta grep for å redusere strømforbruket i ditt hjem.

I appen får du blant annet et estimat på hva regningen din vil bli på ved månedsslutt, en historisk oversikt som viser hva du har betalt de foregående månedene, hvor mye strøm du har brukt i forhold til snittet på eneboliger i ditt område og hva man har brukt mest energi på.

Kjøper du en Tibber Pulse i Tibber-store, kan du også få sett strømforbruket ditt realtime. Jeg synes denne oppgraderingen er veldig nyttig, da den gir deg mulighet til å finne ut av hva som virkelig krever og bruker strøm. Det merkes når du fyrer opp varmepumpa eller setter på stekeovnen.

Du må ikke ha en Tibber Pulse for å være Tibber-kunde, men den hjelper deg med å forstå forbruket ditt og spesifisere helt nøyaktig når du har høyt forbruk.

Smartere strøm og smartlading for elbil

Gjennom appen kobler du til moderne utstyr i hjemmet. Tibber-teknologien vil da hjelpe deg med smart oppvarming, elbillading og mye mer med formål om å redusere forbruket og strømregningen automatisk. Hjemmet ditt kan rett og slett få en ny superkraft.

Smartlading for elbil er en av de mest populære funksjonene i Tibber. Hvis du er Tibber-strømkunde, har du en timepris for strømmen, dvs. strømprisen endres hver time. Ved å smartlade elbilen, lader du bilen elbilen din når strømprisen er på sitt laveste på døgnet – helt automatisk. Tibber garanterer fakstisk sine kunder 20% lavere strømpris når de smartlader elbilen sin gjennom en Easee ladeboks, sammenlignet med hva du betaler per kilowattime for den øvrige strømmen.

  • Når du smartlader elbilen din med Tibber, lades bilen når strømprisen er på sitt laveste.
  • Sjekk ladehistorikken din i Tibber-appen. Der kan du se hvor mye du har ladet, og hvor mye det har kostet.
  • Koble en Easee ladeboks og en Tibber Pulse til Tibber for å unngå at hovedsikringen blir overbelastet av ladeeffekten.
  • Du kan se det nåværende batterinivået til elbilen din i Tibber-appen.

Hvorfor ikke prøve Tibber i dag?

Jeg innser at artikkelen nesten kan virke som reklame, men jeg er svært fornøyd med Tibber, tjenesten de tilbyr og innlegget er ikke på noen måte sponset.

Anbefaler deg på det sterkeste å bli Tibber-kunde på denne linken, da får du som nevnt 500kr. Prøv det i en måned og opplev at det faktisk er så enkelt som det jeg har beskrevet. Skaff det så din egen verve-lenke og så er det bare til å begynne å dele med familie og venner. Plutselig har du råd til din egen Easee-lader, Philips Hue startpakke, varmestyringsprodukter, værstasjoner og masse mer utstyr.

Så hvis du har lyst til å prøve Tibber, kan du registrere deg her. Da får vi som nevnt begge 500 kroner å handle smarte dingser for i nettbutikken deres, samtidig som Tibber handler strøm digitalt og smart, slik at du får beste mulige strømpris. Du betaler kun 39 kr pr. måned og for strømmen du bruker (spotpris fra Nord Pool + maks 1 øre pr. kWt som dekker alle avgifter).

Men da må du huske å benytte deg av denne linken!

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.