By Published On: desember 21st, 20175,5 min read

https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Et av de mest populære alternativene for å holde dine bitcoins trygge er noe som kalles en lommebok. Her forklarer vi hvordan du overfører alle de digitale mynten til et fysisk papirformat ved hjelp av bare en skriver.

Merk at i denne veiledningen snakker vi om bitcoin. De grunnleggende konseptene gjelder imidlertid for enhver annen kryptokurrency; for eksempel litecoin.

Hva er en lommebok og hvorfor trenger jeg en?

bitcoinpaperwallet

En wallet består altså av to nøkler. En offentlig nøkkel, som er din lommebokadresse og det du eller andre bruker for å sende krytovaluta til den lommeboken. Den kan sammenlignes med en e-postadresse.

Den andre delen er den private nøkkelen. Det er dette som gjør at du kan sende bitcoins til andre mennesker. Kombinasjonen av mottakerens offentlige nøkkel og din private nøkkel er det som gjør det mulig å foreta en krypteringstransaksjon.

Det er viktig å forstå at hvis noen andre får kontroll over lommwboken eller den private nøkkelen til lommeboken, kan de ta ut alle pengene dine. Du bør derfor holde din lommebok trygg ved å bruke sterke passord og på annen måte holde den utenfor rekkevidde av ondsinnede personer.

Hva er en lommebok?

litecoinwallet

En papirlommebok er et dokument som inneholder kopier av offentlige og private nøkler som utgjør en lommebok. Ofte vil det ha QR-koder, slik at du raskt kan skanne dem og legge til nøklene i en programvareplånbok for å foreta en transaksjon.

Fordelen med en papirlommebok er at tastene ikke lagres digitalt hvor som helst, og er derfor ikke utsatt for cyberangrep eller maskinvarefeil.

Ulempen med en papirmasse er at papir og blekk kan nedbrytes, og papiret er relativt brøt – det er definitivt verdt å holde seg godt borte fra brann og vann av åpenbare årsaker.

Videre, hvis du mister en papir lommebok, vil du aldri kunne få tilgang til bitcoinsene som sendes til adressen sin.

Opprette en lommebok

Her er det 10 trinn som trengs for å lage en lommebok:

 1. For å generere en ny bitcoin-adresse, åpne BitAddress.org i nettleseren din (eller LiteAddress.orgfor litecoin).
 2. BitAddress (men ikke LiteAddress) vil be deg om å lage noe tilfeldig ved å enten tilfeldig skrive inn tegn i skjemaet eller flytte markøren din rundt.
 3. Du vil bli presentert med dine offentlige og private nøkler og deres respektive QR-koder. Ikke skann disse.
 4. Klikk på kategorien «Papir lommebok».
 5. Velg antall adresser du vil generere.
 6. Hvis du ikke ønsker å beholde bitcoin-artikkelen, klikker du på «Skjul kunst?» -knappen.
 7. Klikk på knappen ‘Generer’ for å opprette nye lommebøker.
 8. Når lommeboken er generert, klikker du på «Skriv ut» -knappen for å lage en kopi.
 9. Nettleseren din vil be deg om å velge skriveren du vil bruke. I tilfelle av Google Chrome kan du også lagre siden som en PDF-fil.
 10. Legg merke til offentlige adresser, eller skann QR-koden til offentlig adresse i bitcoin-appen din (eller litecoin) og start med å deponere midler.

For brukere av Blockchain.info nettsiden er det også et grunnleggende papirpapiralternativ også. Klikk på ‘Import / Export’ -alternativet, og se etter linken ‘Paper wallet’ i venstre meny.

Et mye mer sofistikert alternativ for papirkurven din finnes på Bitcoinpaperwallet.com.

Dette nettstedet tilbyr en tamperbestandig utforming av papirpungene. Det er også mulig å bestille holografiske etiketter for å vise at lommeboken ikke har blitt manipulert. Den leverer også en Ubuntu-CD med live-boot med forhåndsinstallert papir-lommebok programvare.

Sikkerhetsproblemer

shutterstock_82383217Gitt implikasjonene og risikoen for å lagre store mengder penger, vil du kanskje ta forsiktige forholdsregler for hvordan du skal skape papirplånboken og lagre den etterpå.

 • Ikke la noen se at du lager lommeboken din.
 • BitAddress og LiteAddress støtter begge kryptering av private nøkler gjennom BIP38-algoritmen. Dette gir tofaktorautentisering for papirpungene dine; dvs.: noe du har (papirpungene), og noe du vet (passordet). Vær også oppmerksom på at du må bruke samme nettsted i fremtiden for å dekryptere privatnøkkelen.
 • For å utelukke risikoen for noen form for spionprogrammer som overvåker aktiviteten din, bør du bruke et rent operativsystem. En god måte å oppnå dette på er å lage en USB-flash-stasjon eller DVD med en «LiveCD» Linux-distribusjon, for eksempel Ubuntu.
 • Videre, når en papir-lommebok er satt opp via et nettsted, bør det være mulig for nettsiden koden å kjøre offline. Derfor, før du lager private og offentlige nøkler, ta datamaskinen din frakoblet før du genererer nøklene.
 • For ekstremt stram sikkerhet, skriv ut papirmuren fra en skriver som ikke er koblet til et nettverk.

shutterstock_169671383Tips for å holde papirmuren trygg

 • Oppbevar papirmuren i en forseglet plastpose for å beskytte mot vann eller fukt.
 • Hvis papirpungene dine ikke er brettet, kan du laminere det for holdbarhet og bevis mot vann.
 • Hvis du har en, lagrer du lommeboken i et trygt for å beskytte mot tyveri og brann.
 • Du kan betro papirlommeboken med en advokat. For eksempel, personen som holder din siste vilje og testamente.
 • For ekstra redundans kan du lagre en lommebok på flere steder. Noen bitcoiners bruker betroede familiemedlemmer, andre bruker innskuddskasser.

Eksporterer private nøkler fra altcoin lommebøker

Hvis du vil lage en lommebok for en mindre brukt valuta som ikke har en adressegenerators nettside, er det fortsatt en måte å oppnå dette på.

Hva hver alt-valuta har, er en variasjon av Bitcoin-Qt-tegneboksapplikasjonen.

 • Gå til kategorien «Motta», der lommebokadressene dine er oppført.
 • Høyreklikk på adressen du vil lagre, og kopier deretter adressen til utklippstavlen.
 • Klikk på «Hjelp» -menyen og velg «Feilsøking».
 • I «Konsoll» -fanen, skriv inn «dumpprivkey» og lim inn i lommebokadressen.

Konsollen viser da den private nøkkelen til den lommeboken.

Du har da de offentlige og private nøklene til lommeboken. Du kan skrive ut disse ‘som det er’, eller du kan velge å generere QR-koder for å skrive ut.

Imidlertid vil lommebokopplysningene fremdeles eksistere i datamaskinen. Den eneste måten å fjerne dem på er å åpne filoppdageren i mappen ‘C: \ Users \ [YourUsername] \ AppData \ Roaming \ [Wallet App Name] \’ og slette filen ‘wallet.dat’.

MERK: Dette fjerner alle adressene som holdes i programvarepengene, og du bør sørge for at det ikke er gjenværende midler i de andre adressene du vil slette.

Nå bør du være den stolte eieren av en unhackable papir lommebok for din digitale valuta. Hvis en papir lommebok ikke er for deg, kan du imidlertid bruke ditt eget sinn med en hjerne lommebok.

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.