By Published On: september 12th, 20132,6 min read

Ettersom Premier League og Sky endret reglene på visning av de forskjellige kampene (sesongen 2013/14), og jeg lenge har vært en smule misfornøyd med TV2’s Premier League tilbud (Sumo), så har jeg vært på leting etter et alternativ.
Reglene er slik at europeiske TV-kanaler kun kan sende en kamp klokken 15:00 (16:00 i Norge), på lørdager. Utenfor Europa har man de samme reglene som før, altså at man kan sende alle kamper, uavhengig av kamptidspunkt. Av de mest kjente kanalene, finner vi Al Jazeera Sport, som har en streamingløsning på nett, for mennesker med IP-adresse i et arabisk land.

Al Jazeera Sport viser Premier League, La Liga, Ligue 1, Serie A, Champions League, endel Europa League, Eredivisie, en mange landskamper og turneringer. De har også kjøpt rettigheter til VM i Brasil og det aller meste er engelskspråklig, med britiske kommentatorer. Men man må altså rute sin egen IP-adresse gjennom f.eks. en VPN, SmartDSN eller en proxytjener, for å få tilgang til kanalen.

Med hjelp av en slik tjeneste kan man ganske enkelt lure sperrene som for eksempel nekter deg å se nett-TV fra andre land. Jeg har skrevet mer om dette emnet i artikkelen, Bli “anonym” på nettet.

Det finnes mange løsninger, som enten koster penger eller tilbys gratis. For vurderinger og sammenligning av tilbydere kan du f.eks. lese mer på; Best VPN for you. Men jeg vil anbefale deg å prøve å unngå gratisløsningene, da tilbydere av disse, ikke altid har gode hensikter.

Gode eksempler på betalings-alternativer kan være:

OBS! For å se Al Jazeera Sport, må du huske å sjekk at tilbyderen lar deg få en IP-adresse ifra Algeria, Bahrain, Chad, Djibouti, Egypt, Iran, Iraq, Jordan, Kuwait, Lebanon, Libya, Mauritania, Morocco, Oman, Palestine, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, Syria, Tunisia, United Arab Emirates or Yemen.

Al Jazeera Sport
Når du har skaffet deg en IP-routingtjeneste og fått satt det opp på PCen din, går til Al Jazeers Sports nettside og klikker på Subscribe oppe til høyre. Om DNSen fungerer vil du valg om å velge hvilken pakke du ønsker å abonnere på.

Velg pakke, fyll ut informasjonen (Under telefonnummer kan du bruke 011 + 20 + 2 ???? ???? fks. (01120212341234), burde ikke spille noen rolle. Velg betaling med PayPal.

Gå igjennom betalings-siden til PayPal og du vil motta noen e-poster med «Welcome to Al Jazeera Sport.» og kvittering. Da er du good to go.

Se så mye fotball du vil
Gå tilbake til Al Jazeers Sports nettside, og logg inn om du ikke er det fra før. Nå er det bare å velge en kanal fra kanallisten, eller scrolle ned til timeplanen hvor det er nedtelling til alt som skjer, pluss en link når det er live.

PS! Velger du en IP-routingtjeneste som lar deg fritt bytte IP, kan du f.eks. med Amerikansk eller Britisk IP også få tilgang til andre kanaler på nettet som f.eks. BBC, iTV, Hulu, eller de Amerikanske og Britiske Netflix bibliotekene.

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Hvis du likte det du nettop lese, kan du utforske de andre artiklene nedenfor: