By Published On: april 15th, 202310,5 min read

Er du en kreativ sjel som drømmer om å tjene penger på YouTube, men ikke ønsker å vise ansiktet ditt foran kameraet, da er kanskje en faceless YouTube-kanal noe for deg?

Mange mennesker kvier seg for å starte en YouTube-kanal fordi de ikke liker tanken på å vise ansiktet sitt på kamera. En faceless YouTube-kanal refererer til en kanal hvor skaperen er anonym eller ikke avbildet. Dette gir deg muligheten til å lage innhold uten å deg ukomfortabel, eller måtte vise ansiktet ditt på kamera. Det gir deg også muligheten til å være mer kreativ med innholdet ditt. Du kan legge vekt på andre ting som grafikk, animasjoner eller voiceover, i stedet for å måtte fokusere på hvordan du opptrer foran kamera.

Les videre for å lære hvordan du kan starte en faceless YouTube-kanal og tjene penger. Jeg skal dekke alt fra valg av nisje, innhold, utstyr, redigering, promotering, og monetisering. Vi skal se på alle aspekter av denne prosessen, fra å finne den perfekte nisjen og lage innhold, til å bygge et publikum og tjene penger. Så sett deg godt til rette, og la oss dykke inn i denne detaljerte guiden!

 

Hvor starter du?

For å starte en faceless YouTube-kanal, trenger du ikke mye utstyr. Du kan enten produsere og redigere videoene selv eller outsource både deler eller hele produksjonen til andre.

Du trenger ikke dyrt utstyr for å komme i gang. En datamaskin og et gratis videoredigeringsprogramvare og en god ide, kan gjøre trikset.

Skal du produsere alt selv, trenger en god mikrofon for voiceovers, et kamera (hvis relevant), skjermopptaksprogramvare og en pålitelig videoredigeringsprogramvare.

Del 1: Finne den perfekte nisjen

1.1 Hvorfor er nisjevalg så viktig?

Det første og viktigste steget for å starte en faceless YouTube-kanal er å finne en nisje som passer deg og ditt innhold. Du ønsker å finne en nisje som både interesserer deg og har et potensiale for å tiltrekke seg et stort publikum. En godt valgt nisje gir deg en klar målgruppe og en klarere vei til suksess.

1.2 Hvordan finne den perfekte nisjen

For å finne den perfekte nisjen, vurder dine interesser, ferdigheter og kunnskap. Tenk også på hvilke typer videoer som kan produseres uten å vise ansiktet ditt. Undersøk hvilke nisjer som er populære og har et engasjert publikum. Bruk verktøy som Google Trends og YouTube Analytics for å få innsikt i trender og etterspørsel. Se på andre kanaler innen samme nisje for å lære mer.

1.3 Eksempler på

Noen populære nisjer for faceless YouTube-kanaler inkluderer:

  • DIY-veiledninger
  • Videospillanmeldelser og walkthroughs
  • Teknologianmeldelser
  • Illustrasjons-/animasjonskanaler
  • Meditasjonskanaler
  • Motivasjonskanaler
  • Nyhetskanaler
  • Veiledningskanaler
  • ASMR-kanaler

Disse nisjene tillater skapere å lage innhold uten å vise ansiktet sitt, og de har alle et stort potensial for vekst og inntekt.

1.4 Hva er CPM?

YouTube har flere ord og uttrykk i sitt monetiseringsprogram som kan være vanskelige å forstå. CPC (cost-per-click) betyr beløpet YouTube får for hvert klikk på en bestemt annonse, mens CPM står for Cost per Mille, hvor «mille» står for tusen visninger.

CPM er en numerisk definisjon som viser din inntekt delt med YouTube. Dette innebærer en annen parameter – RPM (inntekt per tusen visninger) som brukes til å beregne din personlige inntekt med tanke på plattformens beholdning. Dermed er mengden CPM direkte proporsjonal med RPM. Begge metrikkene er viktige for å vurdere din fremtidige fortjeneste. Imidlertid er CPM av stor betydning for annonsører, og RMP er viktig for skapere.

Vi begynner nå å bevege oss over i et ganske avansert territorium for mange, og skal derfor ikke si så mye mer om dette, annet enn at annonsører betaler forskjellige priser for annonser på YouTube ut ifra blant annet hvilken nisje videoen faller inn under. Et raskt Google søk kan for eksempel hjelpe deg å finne ut av “De 10 mest lønnsomme YouTube-nisjene i 2023”.

Del 2: Planlegge innholdet ditt

2.1 Idegenerering og planlegging

Planlegg innholdet ditt på forhånd. Brainstorm ideer og lag en liste over videoidéer basert på din valgte nisje. Tenk på hvordan du kan lage unikt og engasjerende innhold som skiller seg ut fra konkurransen. Lag en liste over potensielle videoemner og sørg for at de er varierte og interessante.

Et godt sted å begynne er å lage videoer som andre kanaler i nisjen din allerede får visninger på. Få inspirasjon fra andre videoer, men unngå å kopiere. Ikke glem opphavsrett og legg en unik vri på innholdet. Videoene dine må være unike for å beholde annonseinntektene. Ikke bruk innhold som krever en lisens. Hvis du gjenbruker innhold fra YouTube, sjekk videobeskrivelsen for å se om klippet har en eier.

2.2 Skape et innholdskalender

Opprett en innholdskalender for å planlegge når du vil laste opp nye videoer. Dette vil hjelpe deg med å holde deg organisert. Planlegg videoer flere uker frem i tid, og noter viktige datoer og hendelser som kan være relevant for din nisje. Hold deg fleksibel og tilpass kalenderen etter behov.

2.3 Å være konsekvent med innholdet ditt

Konsistens er nøkkelen til suksess på YouTube. Publiser videoer regelmessig og hold deg til en bestemt opplastingsplan. Dette vil hjelpe deg med å bygge et lojalt publikum, holde publikummet ditt engasjert og øke sjansene for at videoene dine blir anbefalt av YouTube-algoritmen.

Del 3: Lage innholdet uten å vise ansiktet ditt

3.1 Gjør det selv, verktøy og utstyr

Hvis du er helt ny, anbefaler vi at du redigerer videoene og skriver manuset selv. Dette vil gi deg en bedre forståelse av hvordan du kan produsere gode videoer og du vil spare penger.

Invester i godt utstyr for å produsere videoer av høy kvalitet. Du trenger en god mikrofon for voiceovers, et kamera (hvis relevant), skjermopptaksprogramvare og en pålitelig videoredigeringsprogramvare.

3.2 Voiceover og tekst-til-tale-løsninger

Hvis du ikke vil bruke din egen stemme i videoene, kan du bruke tekst-til-tale-programvare eller ansette en voiceover-artist. Det finnes mange nettsteder der du kan finne freelance voiceover-artister, som Fiverr og Up work. Tenk på tone, tempo og stil når du velger en stemme for kanalen din.

3.3 Redigering og produksjon av videoer

Lær grunnleggende videoredigering og effekter for å lage engasjerende videoer. Bruk videoredigeringsprogramvare som Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro, eller gratis alternativer som DaVinci Resolve og Shotcut. For å holde videoene dine interessante, legg til grafikk, bilder, lydeffekter og bakgrunnsmusikk som passer til din nisje og målgruppe.

Del 4: Bygge et publikum

4.1 Opprett merkevaren din

Nå er det på tide å opprette merkevaren din. Velg et fengende navn og design en logo som representerer kanalen din. Du kan også opprette en videotrailer – for å introdusere kanalen din for publikummet ditt.

4.2 Søkemotoroptimalisering (SEO) for YouTube

For å bli oppdaget på YouTube og øke synligheten til videoene dine på YouTube, må du optimalisere dem for søkemotorer. Dette inkluderer å bruke relevante nøkkelord i titler, beskrivelser og tags, samt å lage engasjerende miniatyrbilder. Utfør nøkkelordforskning for å finne populære søkeord og fraser som er relevante for din nisje. Dette vil hjelpe videoene dine med å rangere høyere i søkeresultatene og få flere visninger.

4.3 Bruke sosiale medier for å utvide rekkevidden din

For å øke antall abonnenter og seere, bruk sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter og Reddit for å dele videoene dine og engasjere deg med publikum. Delta i relevante grupper og forum for å bygge relasjoner med likesinnede og potensielle seere. Promoter kanalen din og del videoene dine med venner og familie og be dem dele med nettverkene sine.

4.4 Samarbeide med andre kanaler

Samarbeid med andre YouTubere innen din nisje for å utvide publikummet ditt og få eksponering for deres abonnenter. Dette kan inkludere å lage videoer sammen, dele hverandres innhold eller anbefale hverandres kanaler.

youtube, monetization, subscription

Del 5: Monetisere din faceless YouTube-kanal

5.1 YouTube Partner Program (YPP)

For å tjene penger på YouTube-kanalen din gjennom annonseinntekter, må du bli medlem av YouTube Partner Program. Dette krever at kanalen din har minst 1 000 abonnenter og 4 000 offentlige seertimer i løpet av de siste 12 månedene. Når du er en del av programmet, vil du kunne tjene penger på videoene dine gjennom annonser og YouTube Premium-inntekter.

Du kan enten starte fra scratch med 0 abonnenter og jobbe deg opp for å oppfylle kravene for å bli en YouTube-partner, eller du kan kjøpe en «monetisert YouTube-kanal», en kanal som oppfyller kravene og allerede tjener penger.

5.2 Sponsorer og partnerskap

Søk sponsorer og partnerskap med selskaper som er relevante for din nisje. Dette kan inkludere produktomtaler, sponsede videoer og merkevarepartnerskap. Sørg for å opprettholde en høy standard for innholdet ditt og vær transparent med publikummet ditt om sponsede videoer.

5.3 Affiliate markedsføring

Tjen penger på YouTube-kanalen din ved å markedsføre produkter og tjenester gjennom affiliate markedsføring. Dette innebærer at du legger til tilknyttede lenker i beskrivelsen av videoene dine og tjener en kommisjon for hvert salg som genereres gjennom disse lenkene.

5.4 Selge produkter og tjenester

Hvis du har egne produkter eller tjenester å tilby, kan du bruke YouTube-kanalen din som en plattform for å promotere dem. Dette kan inkludere e-bøker, kurs, konsultasjonstjenester, eller fysiske produkter. For å øke salget, sørg for å integrere produktene og tjenestene dine på en naturlig måte i innholdet ditt og gi verdi for publikummet ditt.

5.5 Donasjoner og crowdfunding

En annen måte å tjene penger på YouTube-kanalen din er gjennom donasjoner og crowdfunding. Dette kan være spesielt nyttig for kreative prosjekter og kanaler med et sterkt engasjert publikum. Plattformer som Patreon og Ko-fi lar seerne støtte favorittskaperne sine gjennom månedlige donasjoner eller engangsbeløp. Dette kan også gi deg muligheten til å tilby eksklusivt innhold og belønninger for dine mest lojale fans.

Del 6: Evaluering og analyse

6.1 Overvåking av ytelsesmetrikker

Når du har lagt ut 30-50 videoer, er det på tide å evaluere hele kanalen og analysere resultatene. For å evaluere suksessen til YouTube-kanalen din og finne ut hvilke områder som krever forbedring, er det viktig å overvåke nøkkel ytelsesindikatorer (KPI-er). Noen viktige metrikker å følge med på inkluderer antall abonnenter, visninger, seertid, klikkfrekvens for miniatyrbilder (CTR), og målgruppeoppbevaring. Du kan begynne med å se på hvilke videoer som har fått flest visninger og deretter lage en ny versjon av disse med samme tittel og miniatyrbilde for å øke sjansene for flere visninger.

6.2 Bruk av YouTube Analytics

Det er også viktig å forstå analytikk slik at du kan identifisere hva du gjør riktig og hva du kan forbedre. YouTube Analytics er et kraftig verktøy som gir deg innsikt i ytelsen til kanalen og videoene dine. Studer disse dataene nøye for å forstå hvilket innhold som fungerer best og hvilke områder som krever forbedring. Identifiser mønstre og trender som kan hjelpe deg med å forbedre innholdet ditt og tiltrekke flere seere.

Sørg for å sikte på en CTR (klikkfrekvens) på mellom 7-10% og en gjennomsnittlig AVD (visningsvarighet) på 45-50%. Dette vil bidra til å øke visningene på videoene dine og gjøre dem mer populære.

6.3 A/B-testing av videoelementer

For å finne ut hvilke elementer som fungerer best for videoene dine, kan du eksperimentere med A/B-testing. Dette innebærer å endre ett element av gangen, for eksempel miniatyrbildet, tittelen eller beskrivelsen, og deretter sammenligne ytelsen til videoene. Ved å analysere resultatene av A/B-testing, kan du optimalisere videoene dine for bedre ytelse og økt engasjement.

6.4 Respons på publikums tilbakemeldinger

Publikummet ditt er en verdifull kilde til tilbakemeldinger og innsikt. Les og svar på kommentarer fra seerne for å få en bedre forståelse av hva de liker og ikke liker med innholdet ditt. Vær åpen for konstruktiv kritikk og bruk tilbakemeldingene for å forbedre kanalen din og innholdet du produserer.

6.5 Justering av strategi og tilpasning til endringer

Basert på evaluering og analyse av YouTube-kanalen din, kan det være nødvendig å justere din strategi og tilpasse deg endringer i markedet og publikumspreferanser. Dette kan innebære å endre innholdstyper, prøve nye videoformater, eller forbedre SEO og markedsføringsstrategier. Vær fleksibel og villig til å lære og vokse som en skaper.

6.6 Sette realistiske mål og milepæler

For å holde deg motivert og fokusert på veksten av YouTube-kanalen din, sett realistiske mål og milepæler for abonnenter, visninger og inntekter. Dette vil hjelpe deg med å måle fremgangen din og identifisere områder som krever ekstra innsats og oppmerksomhet. Feire suksessene dine og lær av eventuelle tilbakeslag.

three men sitting while using laptops and watching man beside whiteboard

Konklusjon

Å starte og drive en vellykket faceless YouTube-kanal krever tid, innsats og engasjement. Ved å følge trinnene i denne guiden, kan du finne den perfekte nisjen, lage engasjerende innhold, bygge et publikum og tjene penger på kanalen din.

Husk å holde deg oppdatert på YouTube-trender og algoritmeendringer, og tilpass innholdet ditt deretter. Vær tålmodig og konsekvent i arbeidet ditt, og suksess vil følge. Vi ønsker deg lykke til på denne spennende reisen, og vi gleder oss til å se hva du kommer opp med!

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.