By Published On: januar 12th, 20186,3 min read

Stellar Lumens $XML er kanskje gamechanger’n vi har ventet på. Om du ikke rakk å bli med på Ripple –bølgen, eller valgte å ikke bli med (pga. folka som nå står bak og hele svindelen). Da er løsningen her.

Jeg nevnte i nyttårstipsene mine at folk snart vil innse at Stellar er en desentralisert versjon av Ripple, med halvparten så mange sirkulerende mynter og støtte fra bla annet IBM. Og nå har de til og med begynt å snakke om den på nyhetene (CNBC).

Teknologien er utviklet at Jed McCaleb, som grunnla den første krypto-børsen Mt. Gox og startet selskapet og valutaen Ripple (2011), som han senere sluttet i (2013) for å starte Stellar (2014). McCaleb klatret i januar 2018, opp til 40. plass i Forbes ‘liste over verdens rikeste mennesker, mye pga. hans Ripple-token-eierskap verdt 20 milliarder dollar.

Du kan se resten av teamet bak Stellar, om du trykker på bildet til høyre.

TL;DR For den lesetrøtte

Hvordan ser 2018 ut for Stellar Lumens?

Hvorfor har jeg og så mange andre troen på at Stellar Lumens kommer til å bli så stort i 2018? De fleste klarer sikkert å se at Stellar-prisen har økt ganske mye i det siste, men det er ikke gitt at alle skjønner hvorfor. Så la oss ta en titt for å se hvor vi står og hva som skjer rundt Stellar for tiden.

Foruten stort fokus på raske og billige mikro-betalinger, med konsensus protokollen, er det mye annet spennende som skjer:

Stripe og IBM

Stellar inngikk tidlig i et partnerskap med det internett-baserte betalingsselskapet Stripe. Som var imponerende nok, har Stripe uttalt at de vil fjæren støtte til Bitcoin i sine produkter og se på muligheten for å kun benytte seg av Stellar.

I løpet av de siste månedene har vi også lært at IBM blir involvert, noe som er et veldig godt skussmål for Stellar. Det er ikke hver dag at et Fortune 500-selskap blir involvert i kryptovaluta.

Stellar får også støtte fra mange andre store aktører som Pundi X, FairX og ATM.

ICOene har bare såvidt begynt å bruke Stellar

Initial Coin Offering (ICO) + hastighet = stor trussel for Ethereum, når det kommer til ICO’er. Veldig få kryptovalutaer lar deg kjøre din egen ICO på dem, men Stellar gjør det enkelt, raskt og billig. Det snakkes ikke så mye om det, men Stellar Lumens har planer om flere ICO’er i år, for eksempel Mobius, SureRemit, KIN og mange flere.

  • Mobius Smart Contract Platform, er nettopp ferdig med sitt ICO pre-salg, som tillot kjøpere å betale via mange forskjellige valutaer. De dro inn $30.000.000 og var mer eller mindre basert på et invitasjonssystem. Det offentlige salget starter nå og vil bare akseptere Stellar Lumens (XLM). Hvis dette blir en vellykket ICO, har Ethereum-platformen mye å frykte. Stellar har blant annet ikke problemer med nettverksbelastning.

FairX og veksling fra fiat-valuta

Å veklsle fra Fiat-penger til kryptovaluta eller motsatt, kan være både vanskelig og tidkrevende. FairX annonserte nylig at de skal løse dette problemet ved hjelp av Stellars distribuerte utvekslingsprogram. For å lære mer om FairX les dette på Reddit365.

Stellar vil få sin egen Stack Exchange

Ved første øyekast kan det virke som om en Stack Exchange ikke vil ha stor innvirkning, men husk at utviklere har stor innvirkning på kryptovalutaer. Stellar-teamet jobber hardt for å få på plass en Stack Exchange laget bare for Stellar, slik at utviklere enkelt kan få svar på spørsmål som de har. Dette vil igjen hjelpe til med adopsjon. Så langt er det nær å nå beta-versjon.

Adopsjon og bruk

Hvis du har vært på et Stellar-forum eller Stellars subreddit i løpet av de siste ukene, er jeg sikker på at du har lagt merke til at brukermassen øker, diskusjonene blir flere og samfunnene travlere, adopsjonen plukker opp raskere enn noensinne. Ta en titt på Google trends og hvor mange som søker etter «buy stellar»:

Og det er ingen overraskelse når Stellar får mer og mer medieoppmerksomhet som:

Det er billig, men mindre mynter i omløp og mer desentralisering

Dette kan høres latterlig ut, men folk føler det psykologisk lettere å kjøpe 50 av noe, enn 0,001 av noe. For øyeblikket øyeblikket er Stellar den billigste mynten i topp 20 på Coin Market Cap. Når flere og flere mennesker ønsker å investere i kryptomarkedet, er Stellar et «billig» alternativ. Det finnes såklart andre «billige» mynter, men om du sammenligner f.eks. Ripple og Stellar, så er det klart at det er mye mer potensiell verdi i Stellar Lumens. Stellar har også halvparten så mange mynter i omløp og mindre enn en sjettedel av markedsverdien til Ripple (som for tiden kraftig overvurdert). Forestill deg hva Stellars pris kan komme opp på, med samme markedsverdi som Ripple. Stellar er også (i motsetning til Ripple) en mye mer desentralisert valuta.

Veikartet for 2018 kommer nå

I følge Stellar sine hjemmesider og uttalelser fra ansatte, vil Stellar slippe et veikart i slutten av januar 2018, som vil gjøre det klart hva selskapet planlegger fremover:

Our technology speaks for itself. We have a strong and growing partnership network. We look forward to sharing our 2018 Roadmap with you in the coming days.

Og:

The exact 2018 roadmap will be out in Jan 25, and we’ll be seeing FairX news end Jan/ early Feb too.

Oppdatering: Veikartet er nå publisert på Stellar sin egen blog.

Teknologien fungerer

Sist men ikke minst, når du sender Lumens, er det øyeblikkelig og billig (nesten gratis). To faktrer inne kryptovalutamarkedet som dessverre blir stadig sjeldnere og sjeldnere.

Ta en titt på dette lysbildet fra Stellar møtet i Singapore:

Forhåpentligvis hjelper dette innlegget noen å lære om Stellar. Vær så snill å legge til mer info i kommentarene hvis du tror at jeg har glemt noe.

PS! Du kan også få Stellar Lumens gratis!

Stellar tildeler ukentlig, alle som eier en andel mynter, 1% avkastning av sine nåværende verdier, samt en del av myntene som brukes som transaksjonskostnad. Det er ikke mye, men det bidrar til å kompensere for transaksjonskostnadene. Hver Lumen du eier vil gi deg nok til ca 19 transaksjoner.

Du kan sjekke dette reddit-innlegget for en forklaring på hvordan det fungerer.

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.