By Published On: oktober 18th, 20174,2 min read

Reisen til fremtiden

Bak The Pillar Project finner vi det sveitsiske blockchain-innovasjonsfirmet Twenty Thirty AG (20/30). De har som mål å bygge verdens beste og og tryggeste forbrukerbrukeropplevelse for å administrere ditt digitale liv, hvor de prøver å bli kvitt gamle måter å tenke og bruke ny teknologi. Men alt ikke utvikles på en gang. For å starte, vil de designe den perfekte, svært enkle lommebokopplevelsen og bygge videre derfra.

De ønsker at så mange som mulig blir med på reisen til fremtiden!

Bygge verdens beste krypto-lommebok

På veien mot målet om en bedre oppbevaring av dine personlige data på internett, starter prosjektet med å produsere «verdens beste, open-source (åpen kildekode) lommebok for kryptovaluta». Prosjekt-deltakerne vil fokusere på brukeropplevelsen, for å gjøre det så enkelt som mulig å sette opp og bruke en lommebok. Det finnes allerede noen gode lommebøker på markedet. Men siden målet til prosjektet er å bygge et dashbord for ditt digitale liv, vil denne lommeboken være annerledes.

Første steg er å lansere en lommebok for mobil. Den vil inkludere en nettleser, og de håper å inkludere en eller flere markedsplasser for kryptovaluta. Opplevelsen skal være så enkelt som mulig, til og med for nybegynnere i krypto-verden.

For de som ønsker detaljene, vennligst les Pillar Gray Paper. For dere TL;DR, her er en kort versjon:

Europakommisjonens Fire Study of Next Generation Internet avsluttet nylig …

  • Internett bør sikre statsborgers suverenitet over sine egne data og beskytte personvernet;
  • Internett bør sikre mangfold, pluralisme og rett til å velge; og
  • Internett bør unngå konsentrasjon av data på noen få proprietære plattformer.
  • Personlige dataområder ble sett på som et meget viktig teknologiområde for alle ovennevnte topprangerte verdier.

Dette er disse problemene The Pillar Project vil se på. De vil gi folk et bedre og tryggere dashbord til deres digitale verden, og har to hovedmål:

1. Erstatte kontoer med Atomic ownership

Vi har alle dusinvis av kontoer på nettet. Når vi registrerer slike kontoer og logger inn noen andres system, er alle våre verdifulle data er fanget. Dette gir stor konsentrasjonsrisiko. Ved å bytte fra kontoer til lommebøker (atomic ownership), eier og kontrollerer hver person sine egne data og kan bytte tjenestetilbydere fritt.

Atomic ownership handler om hvordan dine data er lagret. Om vi ser på dette i sammenheng med lommebøker for kryptovaluta, som f.eks. Lykke og Jaxx lommebøkene, holder du den private krypteringsnøkkelen på telefonen din, og selskapet har ikke tilgang til den. Med Coinbase-lommeboken er du logget på Coinbase-kontoen din og det er de som oppbevarer din private nøkkel. Sistnevnte er ikke atomic ownership.

Det finnes tre typer atomic ownership:

  • Selvoppbevaring: Du er ansvarlig for din egen private nøkkel. Mister du nøkkelen, mister du også dine eiendeler. Det er slik Jaxx-lommeboken fungerer. Dessverre trenger de fleste forbrukere mer hjelp enn dette.
  • 2-of-2 multisig: Du og selskapet har hver deres halvpart av krypteringsnøkkelen. Det kreves godkjenning fra begge parter for å gjennomføre en operasjon, f.eks. gjøre en valutatransaksjon. Lykke implementerer dette. Det betyr at Lykke er nødvendig for enhver transaksjon. Med jevne mellomrom sender Lykke en «keep alive» melding til de smarte kontraktene som styrer multisig. Hvis de smarte kontraktene ikke ser meldingen, betyr det at utvekslingen er blitt kompromittert, og den sender dine eiendeler til en forhåndsdefinert «refusjonslommebok» som du kontrolerer.
  • 2-of-3 multisig: Krever tre nøkler: Selskapet som skal gjennomføre operasjonen holder en, du har en privat nøkkel, og du eller en tredjeparts backup-tjeneste har en gjenopprettingsnøkkel. To av disse nøklene er nødvendige for å utføre en transaksjon.

2. Erstatte apper med tjenester

Apper på våre telefoner er miniatyr-versjoner av program vi bruker på våre datamaskiner. Gjennom disse kan vi trekke linjer helt til bake til dagene med papirbaserte prosesser, og det viser igjen at mennesker alltid inkorporerer de gamle måtene å jobbe på, når vi får ny teknologi. Nå som vi alle har supertilkoblede datamaskiner i lommene, tror folkene bak prosjektet at personlig datalås  vil erstatte f.eks. iOS og Android for å bli operativsystemet for alle våre enheter.

Desentralisering og blokkjedeteknolgi

Desentraliseringsbevegelsen og teknologiene som blockchain (blokkjede) vil føre til en fundamental reversering av makt, og sette folk i kontroll over deres digitale liv.

Konseptet med personlig datalås kommer fra David Siegel bok, Pull. Folkene bak prosjektet har sett mange slike prosjekter komme og gå. Det meste av det handler i bunn og grunn om tillitt. Folk stoler ikke på institusjoner, annonsører eller tredjeparter for å administrere sine data. Dette er grunnen til at mange av Microsoft og Google sine prosjekter har mislyktes.

The Pillar Project lagde allerede i 2010, en video som viser hvordan de ser for seg å løse disse problemene og illustrerer noen brukstilfeller for prosjektet:

The Pillar Project andre steder

For mer info om The Pillar Project, kan du besøke disse nettstedene:

 

 

Om du trenger en krypto-lommebok NÅ, kan du se på noen av disse lommebøkene:

Del denne historien, velg plattform!

Skrevet av:

Adrian Minde, stolt pappa, filmskaper, lærer, gründer, mediepotet, teknologi-nerd, spurs-fan, skiboms, syklist, vagabond og internett-nerd. Heng deg med på min ferd.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.